"Ni valides, ni non-valides. Tous mariniers !"

puce - flèche Wat kun je aan boord zoal doen?   picto Les activités à bord

‘La Barquerolle’ is een boot waarop mensen elkaar ontmoeten, ontdekkingen en levenservaringen delen.

‘La Barquerolle’ scheept graag verenigingen, instellingen, scholen, bejaardentehuizen, ondernemingen, clubs, etc. in, maar evenzeer particulieren en gezinnen, in de mate dat er minimaal één andersvalide passagier (mentaal, fysiek, sociaal, … gehandicapte) meevaart.

Concreet:
 • Inschepen gebeurt in Luik nabij het Congrespaleis (Palais des Congrès), naast de vermaarde ‘Tour Cybernétique’, net achter de volière van het schitterende ‘Parc de la Boverie’ en, uiteraard, aan de oever van de Maas.
 • ‘La Barquerolle’ biedt plaats aan maximaal 10 passagiers (omwille van de veiligheid) waarvan maximaal 5 rolstoelgebruikers (comfort).
 • Ter voorbereiding van de boottocht wordt er samen met de toekomstige passagiers een idee voor een activiteit ontwikkeld: een boottocht zonder meer om lekker te genieten van de rust en de kalmte of lekker weg te dromen op het water, een culturele ontdekking van Luik met typische Luikse muziek, zintuiglijke ontdekkingstocht op het water (stampen en slingeren van een boot, geluiden, geuren, etc.), “bestemming Zen” = relaxatiemoment, liggend op individuele matten, een boottocht om elkaar terug te zien, sturen en deelnemen aan de aanmeermanoeuvres, ontdekken van de kenmerkende vogels en vissen, selecte muziek aan boord, een gezellige maaltijd aan boord, musici aan boord, etc.
 • ‘La Barquerolle’ is inderdaad helemaal geen drijvende autobus. Ancre Bleue wil de verbeelding van de passagiers prikkelen zodat ze een bijzonder aangename en gezellige ervaring op het water beleven.
 • Aan boord voelt iedere passagier zich thuis. Iedereen installeert zich hoe en waar hij of zij zich het best voelt. De boot beschikt over een aangepast toilet. De koelkast, een warmwaterketel, twee elektrische kookplaten en een magnetron zorgen ervoor dat ook de catering aangenaam en vlot verloopt. De bemanning kan doorlopend frisdrank, fruitsap en koffie schenken. Via de grote panoramavensters wordt je een schitterend uitzicht over de omgeving aangeboden.
En wat als je met meer dan 10 passagiers bent?

Dan splitsen we de groep op in twee of drie of meerdere kleinere groepen. De duur van de boottocht wordt volgens het aantal deelnemers aangepast.

Wat doen passagiers die aan de kant moeten blijven:
 • Net naast de inscheepsteiger vind je een speelplein.
 • Een wandeling doorheen het schitterende ‘Parc de la Boverie’ met zijn volière, vijvers en rozentuin.
 • Een bezoek aan het museum voor moderne kunsten (Musée de l’Art Moderne) in het ‘Parc de la Boverie’.
 • Promenade over de ‘Ravel’ langs de Maas tot aan de gigantische waterpartij, rechtover de ‘Pont de Fragnée’.
 • In de andere richting kun je de ‘Pont Albert’ oversteken en er de wondere wereld van plezierjachten ontdekken en kennismaken met het indrukwekkende standbeeld van de duiker - maar liefst 3,20 meter groot!
 • Op een kwartiertje van de inscheepsteiger: het Aquarium en/of het ‘Musée des Sciences’ (Wetenschapsmuseum) van de universiteit van Luik.
Zin om een boottocht te reserveren?

Surf naar de rubriek Boottochten en vul het formulier in om ‘La Barquerolle’ af te huren!

De bemanning heet je alvast van harte welkom aan boord.


Calendrier, bic, tee-shirt, etc
Marine Shop
+ d'infos


Découvrez les navigations prévues cette année
Calendrier des navigations
+ d'infos


  European Disability Card
  Chiens assistance